April – Lente, Moestuin, Afwerking, Afzwemen, Vrienden, Bloesems, Koningsdag

Niets leuker dan een huis waar je rondjes in kan lopen en altijd wel een plek om je te verstoppen 😉

Het straatwerk snel afgemaakt want we lopen bakken met zand naar binnen… op de zandcementvloer dus het maakt nog niet heel veel uit maar het schuurt zo onder je voeten.

Beide tuinen worden nuttig gebruikt. De moestuin is wat laat door de kou in februari en maart. Ik probeer bonen uit hun schulp te lokken maar het lukt nog niet echt.

Eerste keer hele dag op pad met onze Splinter. De kinderen gaan All-in #brrrr

Hoppa, weer open die muur want de buitenkraan moet aangesloten worden want anders kan de potdeksel (oke, eigenlijk Zweeds rabat) er niet op.

brood bakken, nu bijna 2 keer per week. Voorjaar rijst alles zo lekker makkelijk op desem.
    

Geslaagd voor zijn B!

Hulp van Maarten om de wanden nu echt strak af te stucen. Gezellig bijkletsen en klei smeren, LOVE IT! De eerste leemstuc bigbag is leeg en dat betekent dat er ondertussen bijna 1400kg leemstuc weg is gesmeerd.

 

Ik ben tevreden met het resultaat. Het zal nooit zo strak worden als de gips-stuc wanden maar dat is ook niet de bedoeling.

en nog meer brood

Jeanine zorgt voor de eiken randen waar het Zweeds rabat tegen aan gaat komen

 

De oude was echt te klein dus hebben we een nieuwe aanwinst!

Kinderverjaardagen beginnen gemeengoed te worden en ik vind ze eigenlijk steeds leuker want je hebt hebt even geen omkijken én je kan bijkletsen. Sociaal spiegelen en oude herinneringen ophalen.

  

twee mannen zitten ‘stiekem’ in de schuur geld te tellen 😉

Bloesems overal, wat een prachtig moment in onze nieuwe tuin! Er is een nieuwe bank en dus is de ‘oude’ nu een tuinbank geworden.

Koningsdag 2018

Rondje met de Brandweer

 

Lekker sloeberen met gebak op straat, direct alles wat we kochten uitproberen en afsluiten met gebakken aardappelen en een ijsje als we naar huis fietsen.

 

De tuin krijgt wat aarde want door de werkzaamheden is alles zand. Nu wonen we op een zandbank dus het is optisch maar oke.

 

Nog een verjaardag met gezellig weerzien van de hele groep.

en uiteraard…. nog meer brood