Februari & Maart – Carnaval, Moestuin, Metselen, Leembouw, HOND, Auto te huur, Dakopbouw

 

 

 

 

 

Wat een Top bijl! Echt een stuk gereedschap dat je blij maakt. Waardoor je na een uur hakken wil dat er nog meer hout is! Ik zou zo al het hout voor alle buren willen hakken… als het maar met mijn bijl mag 😉

 

 

 

 

 

 

Carnaval was erg leuk dit jaar, alle drie verkleed als hun favoriete dier.

 

Verwaarloosd was hij zeker, eerst een dag alles er uit trekken aan wortels en dood materiaal. Ook nog wat eetbaars gevonden links en rechts. Sinds augustus niet meer geweest dus verder een groene mos en grasmat.
Ik onderspit 1/3 met mest en stro 1/3 met stro en 1/3 met niets, dus die spit ik gewoon om zeg maar.

 

 

En hoewel 5 graden buiten is het met spitten en de zon op je huid zomaar 21 graden, in ieder geval warm genoeg om in mijn t-shirt lekker te werken.

 

 

Samen uit eten in Haarlem

 

En nog een keer naar de Bios, naar ‘De Wilde Stad’ waar alleen Sverre het niet heel geweldig vond, de rest vond het geweldig.

 

Koud douchen vond ik wel erg koud dus ik vroeg me af hoe koud dat eigenlijk is. En tot dit meetmoment dacht ik altijd dat waterleidingwater 12 graden is… maar dat is dus niet zo.

 

We gaan metselen!

 

 

Het zaaien is begonnen, vooral peultjes, capucijners, wortels, en de aardbeien stonden nog van vorig jaar.

 

Jaaaaaa, eindelijk is het metselwerk van de uitbouw af. Hier zijn we echt oneindig blij mee want nu kunnen we verder met wat zaken die hier op wachtte.

 

 

 

 

Tijdens onze tijd als ‘ervaringsdeskundige’ in ons nieuwe huis hebben we gemerkt dat nog een elektrapunt op de hoek wel prettig zou zijn. En aangezien het stucwerk nog niet klaar is kan het nog prima.

 

 

De tweede laag met gaas tegen het scheuren want ik ga over hout (de staanders) heen stucen en dat is eigenlijk wel een doodzonde.

 

Jeanine is al de hele winter deuren aan het restaureren en aan het plaatsen in het huis. Het knapt er echt enorm van op maar is wel monniken werk om het allemaal passend te krijgen.

 

Mooi lood gemaakt dat over het metselwerk geen gaat als waterkering.

 

 

Hier achterin de auto zit ons nieuwe gezinslid. Het was al een wens op het droombord van enkele in 2016 maar ook in 2017 en nu dus uitgekomen.

 

Hierbij introduceren we Splinter

 

 

 

 

 

We stoppen niet met dromen en zijn bezig met een vergunningsaanvraag voor een dakopbouw.

 

En als laaste maar niet minste. Ik roep al tijden dat ik van onze auto af wil. Het liefst wil ik elektrisch rijden maar toch ook weer niet. Het feit is gewoon dat de productie van een auto in het algemeen ongeveer een even grote voetafdruk heeft als het verbruik. Elektrisch blijft beter omdat je je stinkende roet en gif niet achterlaat bij de fietsers en in de stad. En hoewel het ook wel weer goed gepraat wordt dat een Nissan Leaf binnen 2,7 jaar rendabel is voor het milieu vind ik vooral dat het ‘hebben’ van een auto zo 1990 is.
Jeanine is het hier niet mee eens. Zij stelt dat de auto vrijheid geeft weg te kunnen waarheen je maar wilt wanneer je maar wilt. Ik kwam daarom via Peerby op het idee om de auto te gaan verhuren. Mijn account bestond nog uit 2015 dus blijkbaar had ik er al over nagedacht maar nu had ik ook iemand die hem wil huren.
Vanaf nu is onze auto te huur. Zo kun jij wel een leven leiden zonder het bezit van een auto 😉 tot ik mijn thuisfront overtuigd krijg OF we een elektrische auto aanschaffen.