December = Droomweekend!

Het is alweer heel lang geleden, te lang (hoor ik dan te zeggen). De blogpauze heeft me echter juist goed gedaan, even geen verplichting en ook niet zo erg nu er niet zoveel gebeurd.

Het verbaasd mij ieder jaar weer hoe weinig product je als mens bent in die donker(st)e  maanden van het jaar. Hierbij een korte terugblik op december.

Jaaaaaaaaaaaaa! Echte sneeuw voor een echte winter!
Op bezoek bij Bregje!

Pijke geslaagd voor zijn A-diploma!

Ons droomweekend is het weekend dat we toch al vrij hebben i.v.m. het christelijke feest Kerstmis. En hoewel wij altijd braaf met kerstavond naar Opa Paul gaan kijken vieren we deze vrije dagen als ‘Droomweekend’ en proberen we ze zo een diepere betekenis te geven. Ik ben het type die overtuigd is dat iets waarde krijgt als er waarde in wordt gestopt.
Droomweekend bestaat bij ons uit: wandelen in de natuur, terugkijken op afgelopen jaar (met foto’s), terugkijken op ons droombord van vorig jaar, extra aandacht voor elkaar, we bepalen wat we allemaal nog willen doen, bereiken of willen bezitten en knippen, plakken of tekenen dit uit op onze droomborden welke aankomende jaar aan onze muur hangen om ons er aan te herinneren.
Wat ik er als mens mee wil bereiken is dat is het woord ‘eigenlijk’ weghaal bij mijn wensen en mezelf voor de keuze stel: wil je het echt? Wil je er tijd, moeite en soms geld in investeren of is het een ‘droom’ om in te vluchten? Verder wil ik voorkomen dat de waan van de dag er voor zorgt dat het niet gebeurt. Een stok achter de deur om verlanglijstjes af te werken.
Wat ik er als vader mee wil bereiken is dat ik mijn zoons leer dat als ze dromen hebben dat het handig kan zijn ze te visualiseren. Ik wil ze meegeven dat niets onmogelijk is en dat het uitspreken en zelfs ophangen van je droom kan bijdragen aan het behalen er van.

Oudjaar vieren we Opa’s verjaardag, zoals altijd met een mis waarin de hele kerk voor hem zingt. 

Niet iedereen haalt de klok šŸ˜‰