Winterslaap

Misschien denk je wel dat het gezin Stomph in een diepe winterslaap is geraakt. En hoewel onze vingers enigzins stram zijn van ofwel de koude ofwel den noeste arbeid is het antwoord: Nee.

Als eerste werden we door een zeer vroege Sint verrast door een bezoek aan onze voordeur. Met een schitterende envelop uit Spanje en zeer bemoedigende tekst. Het is een vreemdeling zeker, ik zal hem eens vragen naar zijn/haar naam! Dank U wel Sint Nicolaas!

Voorts hadden we zeer geëerd bezoek en wist ik een – van hem destijds gekregen – fles port op te rakelen uit de verhuisdozen. Ondertussen 20 jaar gerijpt op de fles, je begrijpt wel dat dat een zeer speciale avond werd 😉

En dan is het weekend, waarbij ik heerlijk met mijn mannen ga knutselen, verkleden en tussendoor een laatste kolom afmaken met strobouw.

De tuin nog even opgeruimd en geharkt zodat het gras wat er nog is niet hoeft te sterven 😉

Op den dag den dins (de dag van ofwel volksvergadering, rechtszittingen of het oorlogspad) was ik op bezoek bij Fermento. We fabriceren momenteel een bestelportaal zodat online bestellingen direct in de bakkerij uit de printer rollen. Dit heeft heel wat voeten in de aarde maar het is een geschenk om er langs te mogen gaan en te mogen meewerken. Tenslotte is het onderdeel van de Raphael Stichting die ooit begon met het Raphael Huis in Bergen waar ik geboren ben omdat mijn beide ouders werkte bij datzelfde Raphael Huis. The appel does not fall far from the tree 😉

Geen toeval, zelfs de lasnaden zitten allen op dezelfde hoogte. Alleen de dirigent met bombastische muziek ontbreekt nog!

Hier kan ik uren naar kijken, ritmisch, geurrijk & fascinerend!

Op mijn vrije dag ga ik gestaag verder met het dichten van de gaten. Met het stro uiteraard, want waarom zou je met iets anders bouwen als het ook met natuurlijk afval kan… Nou ondertussen denk ik daar wel anders over en vloek ik wat af. Ik krijg steeds meer respect voor gangbare bouwmaterialen, en bouwvakkers in de historie. Echte, noeste, arbeid!

Het blikje tomaat wil niet open… dan duwen we het wel subtiel in

Tussen het stro door lekker avondeten en pepernoten bakken. Nom nom nom!

Jeanine wil niet altijd op de foto. Ze zit echter niet stil en werkt gestaag door aan de afwerking met deuren, gordijnen, inrichting, kasten, opbergruimte, wasgoed en dan ook nog de dagelijkse gang van zaken. Veel respect voor dit drukke bestaan en haar doorzettingsvermogen!
En dan zijn de mannen overtuigd dat Sinterklaas vandaag op school komt. Ik doe mijn taak en breng roetvegen aan. Mocht het willen weten waar ik sta in de verhitte discussie?
Ik ben vóór het Sinterklaasfeest, en tegen Rascisme.

We zijn hopelijk volwassen en intelligent genoeg om er samen uit te komen en het feest zo weer te geven zodat iedereen zich thuis voelt in onze natte kleiput!

En dan is daar ineens het Sinterklaas weekeind. En dus wordt er extra hard gewerkt aan een stoomboot.
En aan de finale van het strowerk. Ik ben er klaar mee en wil er klaar mee zijn. Daarom deze vrijdag avond tot laat alles voorbereid zodat ik het morgen af kan maken!