Nog 5 weken

Oh oh, en toen sloeg de stress toe. Nou ja, eigenlijk valt het wel mee. Laten we ‘het besef’ noemen dat doordrong. Nog 5 weken klussen en dan verhuizen we… kortom: ‘buckle up!

Maandag

Informatie avond in de klas van Pijke waar we mochten proberen of we op de kabouter stoeltjes passen πŸ˜‰ Enorm leuk, maar wel lastig om leerkrachten te blijven volgen met aandacht want ze gebruiken zoveel woorden …

Dinsdag

Vandaag houtskeletbouw (HSB) afmaken. We hogen alles nog 1 laag met XPS op zodat het stro nooit op het niveau ligt dat het nat kan worden (stel je voor bij lekkage in of buiten het huis).

Oh nee, die dacht ik rij gewoon dat straatje in… Een deel van de keuken is dus binnen, dat wordt ‘relatietherapie’ om het in elkaar te krijgen.

Om het hoekje HSB dicht te krijgen ‘moest’ ik echt dat elektrasnoer (grondkabel) wegwerken. Dus maar direct even opgelost.

Sverre doet mee en scoort natuurlijk!

 en weer dicht

 Lekker puzzelen

Jeanine maakt boven een linnenkast πŸ˜‰

Ik dacht even de elektrapunten van de lampen en de afzuigkap te vinden maar maak mijn eigen werk weer lekker stuk… balen dit.

En dan ook nog even 42 balen stro afladen. Feest voor de kinderen.

 en mij

Vanavond na een race tegen de klok naar Tijn zijn klas voor de informatieavond met een lieve brief van hem op zijn tafel.

Woensdag

Check dat adres van die zadelfabriek, zou het toeval zijn? Ik was door mijn zadel gezakt omdat ik soms met 2 zoons op mijn opoefietsje rijd.

Stefan gaat als een speer en de eerste tegels zitten op de badkamer wanden.

’s Avonds nog fijn een paar uur besteed aan mijn eerste stropogingen πŸ˜‰

Donderdag

Vandaag hebben we opgeruimd. Even orde in de chaos (in ons hoofd). Als een wervelstorm alles opruimen en een verdieping hoger brengen (zolder) zodat we de aankomende weken de slaapkamers af kunnen maken.
Dankzij een uitnodiging van Jesse en Niek van Aim for the Moon mocht ik weer aanwezig zijn op de moonshot. En ditmaal was het een zeer bijzondere versie met niemand minder dan Jaap Korteweg die persoonlijk hofleverancier is van ons Stomphen hofhouding πŸ˜‰ en Pieter Zwart (Cool Blue). Gesprek werd geleid door van Liempt die dat geheel op zijn eigen manier deed (lol). Veel oude bekenden gesproken van Accelerator maar ook mensen die ik van daar buiten ken, de wereld is zo klein!

Pieter zijn antwoord op mijn vraag: ‘Wat kan het MKB doen om succesvol te worden?’ is: Bel iedere klant op om te vragen. Je hebt geen big data maar die eerste klantervaringen leren je meer dat wat dan ook.

Vrijdag

Sverre van school gehaald, broodje gegeten en middag dutje gedaan (samen, niets fijner dan dat!). Daarna gezien dat de wc betegeld is, het vinyl (ja echt waar, vloerbedekking op de muur) van de muur af is. Er een eerste deel van de trap naar zolder staat en het begin van de badkamervloer er ligt.
Daarna mega heftige regenval in zeer korte tijd waar de mannen lekker met hun laarzen doorheen stampen.

Zaterdag

Met veel dank aan Maarten voor het lenen van dit ronkende apparaat. Eerst de recipro geprobeerd maar dat is geen optie. Deze motor kettingzaag snijdt er doorheen als boter. Handig om de eerste 4 balen te plaatsen omdat daar een rand uit moet. Die achterste rand is zodat er buiten een borstwering gemetseld kan worden.

En dan na in totaal 10 uur prutsen heb ik een systeem en proces op touw en gaat het allemaal lekker rap. Baaltje, met plankje er in persen, als een ezel achteruitschoppend er in stampen. Aanslaan met een balk. Ruimte er achter (mijn HSB is 37 cm maar de baal bleek 34 cm te zijn) opvullen. Plakje er op, balk er boven en krik (5 ton) er onder en aandrukken maar. Plankje vastmaken en krik weer los en door naar de volgende baal. Dat plankje doe ik om de 2 balen omdat er wel iets te persen moet zijn.
Die krik is sterk en wil je niet tegen het dak aanzetten of te ver doorgaan. Ik heb al 12 schroeven van 100mm vernaggelt, gewoon door midden.

Baal past bij lange niet er tussen, maar deze plaat gebruik is als wig en dan past hij ineens wel. De touwtjes van de baal hangen dan wel direct slap, mooi want die trek ik er dan uit.

Jeanine helpt soms om de plank vast te houden als ik lekker los ga met een balk op de baal om deze er tussen te krijgen.

Deze balk zit hier om te voorkomen dat door het persen de wanden zo krom worden dat de kozijnen er straks niet meer in passen. En dat gezicht is van onze altijd vrolijke Pijke die hier een champion had gevonden waar ik een foto van moest komen maken. ‘Pappa, kom je mee naar de kastanjeboom bij de rivier?’ (zo noemen ze de sloot achter, stadskinderen πŸ˜‰

8 balen zitten er nu in, het is nog even doorwerken voor de wand af is. Het wordt wel zoals gepland en bedacht πŸ˜‰

Comments

  1. Martha Blog

    Even dacht ik aan een paard in dr gang, of op zolder. Dat wat dat stro snap ik nog niet echt. Maar jullie zijn lekker bezig. Als ik zie wat er in een paar weken allemaal voor een werk verzet is, moet het in 5 weken wel toonbaar zijn.

    Oja, ik heb toch liever dagelijks een verslag 🀣

Comments are closed.