Kozijn, dakraam, dakleer en veel leren op het dak!

Jeanine heeft haar eerste wand aangevuld met een kozijn en dat was best een leerproces 😉 Ik ben blij dat zij het gedaan heeft, ik heb niet zoveel geduld…

Hier komt het daklicht / dakraam. Ook hier willen we leefvocht binnenhouden dus het plastic moet ook hier tussen hout (en de kieren) en het isolatiemateriaal.

De goten vanmorgen afgemaakt, want overdag branden is geen optie in deze hitte. Dat zilverfolie op het isolatiemateriaal is echt alsof je in de woestijn op de evenaar staat, alsof je keel wordt dichtgeknepen zo heet.

Op het eerste stuk na ben ik best tevreden over mijn brandkwaliteiten. Het zal nooit mijn hobby worden. Het is ook een beetje dubbelop. We gaan uiteindelijk een EPDM dak doen maar dat kon niet plakken op het zilverfolie van de isolatie. Dus moest er een ondervloer, en dat werd een 3mm bitumen ondervloer… die ik dan weer waterdicht wil leggen. Ik schroef enkel met plaatjes op de randen die ik dan weer overplak. Mijn doel: een onderdak (of nooddak) dat ook waterdicht is.
Deadline: morgenavond gaat het hozen, dus dan moet hij dicht zijn!

Dakraam plastic rondom afgesneden, pur-schuim er achter en dan aanvullen met 8cm isolatie (XPS) zodat ook bovenaan het dakraam (waar de meeste warmte gaat hangen) geen koudebrug ontstaat.
Ik twijfel nog tussen hr++ of hr+++ (driedubbel of tripple glas). Je wilt enerzijds licht binnenlaten, anderzijds wil je warmte binnenhouden en zomers warmte buitenhouden…

Jeanine heeft de vloer gedicht, wel nadat ze de elektra verlegd heeft zodat die precies in de nieuwe wand uitkomt. Deze leiding moet blijven zodat we vanaf beneden en boven het licht aan/uit kunnen doen (hotel/wisselschakelaar). En aangezien de gang beneden heel mag blijven gebruiken we de bestaande pvc leidingen.

Kindveilig traphekje zou ik zeggen 😉