Iedere cent is er één – Aflevering 11

Gisteren opgeladen en vanmorgen weggebracht met mijn neefje. Een aanhanger vol met knipstaal, koper, elektradraad en lood. En dat levert toch nog beste wel wat op.

De vraag is, hoeveel kost het je om al die materialen te scheiden van je sloopproces? Dat is lastig, ik doe het vanuit milieu oogpunt, kan het niet aanzien om dergelijke metalen in de algemene bak de donderden. Want die algemene (gemengde) vuilbakken zijn duur maar gaan ook deels de verbrandingsoven in.

Ik heb alle koperen leidingen, CV met radiateren en elektradraad dus gescheiden. Daarnaast kwam er nog wat zink en lood van het dak. Bij elkaar goed voor 234 euro.

De mannen (neven) hebben zich vandaag gestort op het afval (hout sorteren, ontspijkeren voor hergebruik, puin ruimen en afvoeren). De ingehuurde mannen gaan verder met het verwijderen van de aanbouw.

Vervelend

Vanmorgen heb ik mij nog even heel erg kwaad gemaakt om het feit dat een onverlaat uit mijn nieuwe buurt besloten heeft om zijn vloer te dumpen bij onze container. Een gemengde afvalcontainer kost bijna 400 euro en het is zo zonde als hij vol zit met iets wat je ook kan laten ophalen door het grofvuil.

Ik heb de hele bak omgeploegd en alles wat er afgelopen nacht ingegooid is uit gehaald en aangifte gedaan van illegaal dumpen. Vind het echt niet kunnen dit! (boos)

Planning

Het zullen de invloeden zijn van de Rockefeller Habits maar zonder heldere communicatie gaat het natuurlijk niet lukken.
Daarom staan de weekdoelen op het bord zodat iedereen die helpt (ook als ik weg ben) bijdraagt aan die doelen.
Is overigens wel lachen als je hiermee aankomt in de bouw, er wordt om gelachen. Toch vind men het wel prettig, te weten wat er gaat gebeuren, en wat er binnen gaat komen aan materiaal (vandaag de toiletten dus)