Grote beren, kleine beren – Aflevering 20

In mijn planning was dit het grootste ding, het lastigste en het meest onzekere.

Schuimbeton

In onze woning willen we een geïsoleerde vloer met vloerverwarming. We kozen uiteindelijk voor een schuimbeton vloer van Faber. Gelukkig bleek onze kruipruimte kurkdroog en helemaal recht (want: betonnen bak uit 1957).

Ze stonden er vanmorgen om 6:45 en om 7:45 lag de vloer er in…

en om 8:00 waren ze weer weg!

Fundering uitbouw

Tweede was de fundering van de uitbouw. De oude uitbouw had 3 verschillende vloeren en 3 verschillende hoogtes in het plafond. Nu maken we er één vloer van op hetzelfde bouwvlak. De bekisting heb je al kunnen lezen gisteren en om 11:00 was het moment daar, mijn eerste keer fundering aanleggen.

Weinig foto’s gemaakt want keihard gewerkt. Wat een werk zeg, je zou het maar 5 dagen per week moeten doen 😉 Lekker loodzware slangen, zeker als het beton er doorheen gepompt wordt. Dan alles uitvlakken. Communiceren met de man aan de pomp. De boel schoonmaken en opruimen, straat schoonmaken en alles opruimen… en dan zitten op een stoel in de tuin en genieten van het feit dat het huis over twee lagen helemaal dicht is 😉

Trilnaald gehuurd omdat dat moet, daarmee tril je het beton zodat lucht er uit gaat en er geen grindnesten ontstaan (of ze verdwijnen). Echter, je mag absoluut niet trillen in de buurt van schuimbeton omdat het dan ‘instort’. Daarom hebben we de gehuurde trilnaald maar liefst 10 minuten gebruikt. Alleen aan te buitenranden op 4 meter afstand van het schuimbeton en in de vorstrand van de fundering. Ach, je doet je best he 😉

De woning heeft nu een RD waarde van 4 en dat voel je nu al. Het zonnetje staat er op en het was vanavond nog warm warm WARM 😉