De grote verbouwing – deel 1

Vanmorgen om 10:24 hebben we getekend voor ons nieuwe huis. Na 4 jaar fanatiek ‘De grote verbouwing’ kijken is het eindelijk zover en mogen we aan de slag!

Wat willen we bereiken?

 • We willen van dit huis uit 1958 een paleis maken dat niet terug te herkennen is. We willen iets neerzetten waar we zelf dagelijks van gaan stralen;
 • We willen een leefruimte creëren voor ons gezin zodat onze zoons uiteindelijk allemaal een eigen kamer krijgen;
 • We willen het huis verduurzamen zodat het een zogenaamde ‘nul op de meter‘ woning wordt. Hierover later meer;
 • We willen een plek om te klussen en knutselen, een werkbank met gereedschap dat aan een bord hangt en waar je gebruik van kan maken, kortom: een hobbyhok 😉
Fase 1 :: De sloop
De woning is niet meer opgeknapt sinds eind jaren ’90. Wat toen de standaard was is dat nu niet meer. Niet alleen designtechnisch maar vooral ook klimaattechnisch. Daarom is de kortste klap om de woning eerst te strippen om deze vervolgens weer op te bouwen.
Dit is iets wat we geleerd hebben in ons vorige huis. Hier hebben we in het begin wat beslissingen genomen waar we later nog spijt van hadden. Er zijn zaken die je maar één keer doet omdat ze heel ingrijpend zijn, dus dan doe je ze maar beter aan het begin!
Hoe het was
(onder deze afbeeldingen de foto’s na dag 1)

Na dag 1
Om 11.30 uur begonnen nadat bij de Notaris de akte is gepasseerd. Onze drie mannen hebben direct vriendschap gesloten met de buurjongens (vooral Pijke, Tijn volgt daarna altijd en Sverre houd zich afzijdig, die kijkt de kat uit de boom 😉
Rond 14:00 kwam er versterking met Jeanine en Cees (vader Jeanine) die nu vakantie heeft. Het doel van vandaag: laminaat eruit en keuken eruit. Daar hadden de mannen zich enorm op verheugd, ze mochten iets slopen!!!

Dingen geleerd vandaag:
 • Ik blijf een hardloper… een beetje inzet ken ik niet, het is altijd 110% dus ben best wel lek van 6 uur slopen 😉
 • 10 kuub afval is niets, die bak dacht ik in 5 weken vol te hebben maar zit na 6 uur al bijna vol 😉
 • Onze buren zijn echt vet tof en aardig en leuk!
 • Slopen kost veel minder tijd dan ik in mijn planning heb opgenomen, we lopen nu al voor (waarvan ik nu al weet dat de afwerking en bouw veel langer gaat duren dus ik juich nog niet!)
 • De plek is magisch! Wat een andere atmosfeer dan de Spoorbuurt. Hier kun je echt ademen en je kont keren, wat een verAdeming!
 • Hoe je een stuk keuken kunt laten hangen terwijl je alles wil wegslopen!
 • Goed gereedschap is het halve werk. Mijn nieuwe Makita is mijn vriend, nu al, wat een GEWELDIG apparaat is dat zeg. Alles is los of vast in seconden, kan niet missen!
 • Drie zoons is een voordeel, ze hebben alle drie keihard meegewerkt en geholpen dat afval naar de bak te sjouwen. Zonder hen was die bak nu niet zo vol geweest! Wel allemaal extra handschoenen en veiligheidsbrillen voor ze gekocht. En toen de plankjes met spijkers rondvlogen wel even extra opgelet;
 • Isolatiemateriaal STINKT als een malle. Dit staat in de schuur opgeslagen en meurt echt de pan uit, het slaat op je longen. Als je in de schuur bent dan wil je er z.s.m. weer uit. Het is maar goed dat we aan de buitenkant gaan isoleren en dat die troep niet uitdampt IN je woning, kan niet gezond zijn!

Comments

 1. Rich Tiggeler

  Leuk om te lezen David! Misschien leuk om met een ander #clubcaas-lid contact op te nemen die alles over duurzaamheid weet; Jan Gunneweg. Eergisteren stond hij nog in de krant met zijn huis, zie ook onze Facebook. Veel plezier en succes toegewenst met de verbouwing.

 2. Unknown

  Wow wat een waanzinnig project! Ik wens jullie veel succes èn plezier! Als jullie klaar zijn kom ik kijken 😉 tot die tijd blijf ik jullie volgen!

Comments are closed.